TISPOL SPEED megyei eredmények

2019. 08. 22., cs - 13:37
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök az európai szintű kampány ideje alatt összesen 344 jogsértést tártak fel.

A TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján került sor 2019. augusztus 12-18. között Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is a gépjárművek fokozott közút ellenőrzésére. A TISPOL SPEED elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzés ezúttal a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányult.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök az európai szintű kampány ideje alatt összesen 344 jogsértést tártak fel, ebből 286 esetben a jármű megállítását követően, annak vezetőjével szemben intézkedtek a járőrök. A helyszíneken 240 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, további 46 esetben szabálysértési, illetve közigazgatási eljárást indítottak a felelősségre vonás érdekében.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti. A rendőrség ezért óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

 

… hogy mindenki hazaérjen!

Az országos eredmények itt érhetőek el.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott, a rendőrség büntetőeljárást indított ellene

Szállásadója széfét feszítette fel egy férfi Gyulán. Több mint egymillió forintot és egy aranygyűrűt vett ki belőle. A nyomozók megtalálták az ékszert, illetve a pénz egy részét és visszaadták a tulajdonosnak.