TISPOL: Truck & Bus-akció

2019. 10. 22., k - 14:41
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A nehéz tehergépkocsik és a buszok ellenőrzésére fókuszáltak Zala megyében.

A zalai rendőrök 2019. október 14-20. között, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (TISPOL) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján – az országos akcióhoz kapcsolódva - a megye több útvonalán hajtottak végre ellenőrzést, fókuszálva a nehéz tehergépkocsikra és a buszokra.

Az ellenőrzések célja a vezetési- és pihenőidővel összefüggő rendelkezések, a rakományok súlyára és rögzítésére vonatkozó szabályok, a veszélyes áruk szállítása szabályainak, valamint a beutazás, illetve magyarországi tartózkodás jogszerűségének ellenőrzése volt. A személy- és csomagellenőrzés különösen az illegális migrációra és az embercsempészetre terjedt ki. A rendőrök több Zala megyei helyszínen összesen 139 járművezetővel szemben intézkedtek, közülük legtöbb esetben az áruszállításhoz kapcsolódó okmányokkal elkövetett szabályszegés, illetve sebességtúllépés miatt.

A rendőri ellenőrzések célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása azért,

 …hogy mindenki hazaérjen!

 

További információ itt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.