TISPOL: Truck & Bus-akció

2019. 10. 22., k - 14:41
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A nehéz tehergépkocsik és a buszok ellenőrzésére fókuszáltak Zala megyében.

A zalai rendőrök 2019. október 14-20. között, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (TISPOL) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján – az országos akcióhoz kapcsolódva - a megye több útvonalán hajtottak végre ellenőrzést, fókuszálva a nehéz tehergépkocsikra és a buszokra.

Az ellenőrzések célja a vezetési- és pihenőidővel összefüggő rendelkezések, a rakományok súlyára és rögzítésére vonatkozó szabályok, a veszélyes áruk szállítása szabályainak, valamint a beutazás, illetve magyarországi tartózkodás jogszerűségének ellenőrzése volt. A személy- és csomagellenőrzés különösen az illegális migrációra és az embercsempészetre terjedt ki. A rendőrök több Zala megyei helyszínen összesen 139 járművezetővel szemben intézkedtek, közülük legtöbb esetben az áruszállításhoz kapcsolódó okmányokkal elkövetett szabályszegés, illetve sebességtúllépés miatt.

A rendőri ellenőrzések célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása azért,

 …hogy mindenki hazaérjen!

 

További információ itt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közelebb érve már hallotta a sírást is

Egy két éves kisfiú felügyelet nélkül hagyta el szirmabesenyői otthonát. A rendőrök gyorsan cselekedtek, mert a helyszín közelében található a Kocka-tó.

 

Késsel rabolt

A ráckevei rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a 12 éves fiút.

 

Tetten ért betörő

A rendőrök rövid időn belül elfogtak egy 29 éves férfit, aki egy kókai ingatlanba tört be.

 

Őrizetben az embercsempész

Embercsempészés miatt indult eljárás egy szerb-magyar kettős állampolgárral szemben, aki egy koszovói férfit próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.