Tispol: Truck&Bus-eredmények

2018. 03. 06., k - 10:05
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának országos ellenőrzés-sorozata alkalmával a rendőrök 2018. február 26-a és március 4-e között 1741 nehéz tehergépkocsit és 251 autóbuszt ellenőriztek.

A Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták.

Az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a vagyon elleni bűncselekmények, valamint a kábítószerrel, lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére, megszakítására.

Az egyhetes akcióban a rendőrök az ellenőrzött járművek esetében 384 jogsértést állapítottak meg.

Azonnali közlekedési korlátozást 12 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 68 esetben, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 55 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 27 esetben kellett intézkedést lefolytatni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során nem merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 20 esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, illetve 128 jármű esetében a vezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során 2 esetben a jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt, míg a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 9 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.