Tizenegy ittas vezető Csongrádban

2019. 11. 04., h - 10:11
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Tizenegy esetben indult büntetőeljárás ittas gépjárművezetőkkel szemben a hosszú hétvégén Csongrád megyében.

A rendőrök négyszer Szegeden, háromszor Makón, kétszer Csongrádon, egy-egy alkalommal pedig Kisteleken és Hódmezővásárhelyen indítottak büntetőeljárást ittas járművezetőkkel szemben 72 óra alatt. A megye útjain összesen huszonhat baleset történt a péntektől vasárnapig tartó időszakban, melyeknek csaknem kétharmada személyi sérülés nélküli volt.

A rendőrség felhívja a figyelmet, alkoholfogyasztás közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásait figyelembe véve fontos, hogy az utazók mondjanak „4 NEM-et az ittas járművezetésre”:

  •       NEM ülök alkoholfogyasztás után járműbe/járműre és nem vezetek ittasan!
  •       NEM ülök be olyan személy autójába, akiről tudom, hogy a járművezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, illetve megpróbálom megakadályozni, hogy  a járművel elinduljon, és felhívom a figyelmét az ittas járművezetés baleseti kockázatára!
  •       NEM engedem át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudom, hogy szeszes italt fogyasztott!
  •       NEM kínálom szeszes itallal barátomat, ismerősömet, ha tudom, hogy még járművet fog vezetni!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közúti veszélyeztetés szemtanúit keresik a bonyhádi rendőrök

Egy budapesti nő a 6-os számú főúton Pécsvárad és Bonyhád között 2020. május 17-én reggel hat óra körül – vélhetően drog hatása alatt – folyamatosan másokat veszélyeztetve közlekedett. Várjuk azok jelentkezését, akik a fenti időszakban közlekedésük során találkoztak a videófelvételen látható Audival!

 

Embercsempészés Röszkén

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy magyar férfi ellen, aki egy koszovói állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.