Tizenhat ittas vezető Csongrádban

2020. 06. 02., k - 15:17
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Négy nap alatt tizenhat esetben indult büntetőeljárás ittas gépjárművezetőkkel szemben Csongrád megyében.

A rendőrök Szegeden tizennégy, míg Hódmezővásárhelyen és Csongrádon egy-egy alkalommal indítottak büntetőeljárást ittas járművezetőkkel szemben 2020. május 29-e és június 1-je között. A megye útjain összesen 23 baleset történt a péntektől hétfőig tartó időszakban, amelyeknek csaknem 80 százaléka személyi sérülés nélküli volt.

Az alkoholfogyasztás közlekedésbiztonságra gyakorolt hatásai miatt a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az utazók mondjanak „4 NEM-et az ittas járművezetésre”:

  • NEM ülök alkoholfogyasztás után járműbe/járműre és nem vezetek ittasan!
  • NEM ülök be olyan személy autójába, akiről tudom, hogy a járművezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, illetve megpróbálom megakadályozni, hogy a járművel elinduljon, és felhívom a figyelmét az ittas járművezetés baleseti kockázatára!
  • NEM engedem át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudom, hogy szeszes italt fogyasztott!
  • NEM kínálom szeszes itallal barátomat, ismerősömet, ha tudom, hogy még járművet fog vezetni!

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bolgár kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kamion alvázára kapaszkodott fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.