Többek életét veszélyeztette – vádemelést javasolnak ellene a rendőrök

2020. 09. 24., cs - 09:09
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Személygépkocsi hajtott teherautó elé, majd szándékosan fékezett. A teherautós az ütközés elkerülése érdekében megkísérelt kitérő manővert tenni, melynek következtében a szalagkorlátnak csapódott. Befejeződött az ügy vizsgálata.

Közúti veszélyeztetés bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a Székesfehérvári Rendőrkapitányság egy 49 éves férfit. A nyomozás adatai szerint a budapesti lakos 2020. július 11-én 7 óra 40 perckor személygépkocsival az M7-es autópályán Budapest irányából Siófok felé közlekedett. Haladása során, Lepsény térségében áttért a külső forgalmi sávba egy tehergépkocsi elé, majd – egy korábbi közlekedési incidens miatt – készakarva, intenzíven fékezett. A teherautó sofőrje, hogy elkerülje az ütközést fékezett, és irányváltoztatást volt kénytelen végrehajtani, melynek következtében a járművel az autópálya belső szalagkorlátja felé sodródva annak nekiütközött. Az ütközés hatására a gépkocsi jobb oldalára borult, majd azon továbbcsúszva a leállósávban állt meg. A baleset során a teherautó három utasa könnyebben megsérült.

A balesetet előidéző sofőr kissé továbbhaladt, majd segítségnyújtás végett visszatolatott, és bejelentést tett a rendőrségre. A férfi tagadta, hogy a közlekedési baleset okozója lett volna, azonban a Fejér megyei rendőrök alapos helyszínelése, a nyomozás során beszerzett információk és adatok értékelése, valamint az igazságügyi szakértői vélemény alapján sikerült teljes részletességgel felderíteni az eset körülményeit. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a személygépkocsi budapesti sofőrjét közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és kezdeményezték vezetői engedélyének visszavonását.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek átadták.

..

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Kelebiánál

A magát afgán állampolgárnak valló férfit a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.