Túlsúlyos kamionokkal és hamis vezetői kártyával fuvaroztak

2019. 08. 03., szo - 06:45
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A szállítóleveleken szereplő értékeknek majdnem a duplája volt a tényleges súlya annak a két kamionnak, amelyeket Békéscsaba határában ellenőriztek a rendőrök. Az egyik sofőr ráadásul nem a saját vezetői kártyájával vezetett.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei 2019. augusztus 2-án 10 óra 30 perc körül két kamiont és azok vezetőit ellenőrizték. A sódert szállító tehergépkocsik Békéscsaba határában a 44-es számú főúton haladtak egymás mögött, amikor a rendőrök megállították őket. Az intézkedés során elkérték a szállítóleveleket, valamint a sofőr, és a jármű okmányait is. A rendőröknek feltűnt, hogy a pórkocsikon lévő sóder szemmel láthatóan is több, mint a szállítóleveleken szereplő mennyiség. A társszervek segítségével tengelysúly-mérést végeztek, az eredmény pedig mindkét jármű esetében majdnem duplája volt a dokumentált mennyiségnek és jóval meghaladta a közúton megengedett határértéket is.

Mindezek mellett az egyik teherautó vezetője, egy olyan vezetői kártyát használt, amely nem az ő nevére volt kiállítva. A tachográf készülék így nem az ő pihenő- és vezető idejét regisztrálta.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkét férfit hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítja, még egyikük ellen közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt is indult büntetőeljárás.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a személy-és teherautó biztonságos közlekedésére, hiszen a túlterhelt járművek fokozott veszélyt jelentenek a többi közlekedőre. A plusz tömeg miatt a teherautók fék ideje sokszorosan meghosszabbodik, így csak hosszabb fékúttal képesek megállni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Felkészültek a tiszai zsaruk

Hatványozott belföldi forgalomra számít idén nyáron a Tiszai Vízirendészeti Rend­őrkapitányság (TVRK).

 

Új körzeti megbízotti iroda

Nyirádon ünnepélyes keretek között adták át az önkormányzat által felajánlott helyiséget a rendőrségnek.

 

Kutyatámadás Hernádkércsen

Nagytestű kutya támadt rá Hernádkércsen egy idős nőre. A rendőrség eljárást indított az állat gazdájával szemben.

 

Tisztelgés a tiszteknek

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának 102 hallgatója ünnepélyes keretek között, a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt tett tiszti esküt június 27-én délelőtt a budai Várban, a Kapisztrán téren.

 

Közúti veszélyeztetés szemtanúit keresik a bonyhádi rendőrök

Egy budapesti nő a 6-os számú főúton Pécsvárad és Bonyhád között 2020. május 17-én reggel hat óra körül – vélhetően drog hatása alatt – folyamatosan másokat veszélyeztetve közlekedett. Várjuk azok jelentkezését, akik a fenti időszakban közlekedésük során találkoztak a videófelvételen látható Audival!

 

Embercsempészés Röszkén

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy magyar férfi ellen, aki egy koszovói állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.