Újabb felelőtlen sofőr Vas megyében

2020. 07. 30., cs - 08:32
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Rendőrség különböző megelőzési kampányok, ellenőrzések során hívja fel a figyelmet arra, hogy az utak és a közlekedés biztonságáért a legtöbbet a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a forgalomban.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának forgalom-ellenőrző járőrei, 2020. július 28-án is ellenőrzést tartottak a 84-es számú főúton. Az ellenőrzés során több szabálytalan sofőrrel szemben intézkedtek a főút különösen balesetveszélyes útszakaszain.

Sárvár térségében rögzítették a képen látható motoros szabálytalanságát, aki a megengedett 90 km/h helyett 179 km/h sebességgel közlekedett utasával. A soproni férfi a jelentős sebességtúllépéssel nemcsak saját, de utasa testi épségét is veszélyeztette. A forgalom-ellenőrző járőrök a motorost megállították, gyorshajtás miatt 130 ezer forint közigazgatási bírságot és 6 büntetőpontot adtak. Az intézkedés során a rendőrök megállapították továbbá, hogy a sofőr nem rendelkezett a motor vezetéséhez megfelelő kategóriájú vezetői engedéllyel, ezért 35 ezer forint helyszíni bírságot és 5 büntetőpontot adtak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ezért felhívja a figyelmet arra, hogy a közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat! A felelőtlen járművezetők nem csak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon.

 

... hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam