Újabb gyorshajtókkal szemben intézkedtek a rendőrök Vas megyében

2020. 07. 09., cs - 08:59
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A turisztikai szezon beköszöntével megnövekedett a gyorshajtók száma is. Ne feledjék, hogy a türelmes, körültekintő vezetéssel a balesetek megelőzhetők!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az elmúlt hétvégén is tartottak közlekedésrendészeti ellenőrzéseket Vas megye közútjain. Az ellenőrzések célja továbbra is a szabálytalanul közlekedők forgalomból történő kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése volt.

Az ellenőrzés ideje alatt munkatársaink több olyan járművezetővel szemben is intézkedtek, akik jelentősen átlépték a megengedett legnagyobb sebesség felső határát. Egy motoros a 88-as számú főúton 90 km/h helyett 165 km/h sebességgel előzött, egy sofőr pedig a 84-es számú főúton 70 km/h helyett 149 km/h sebességgel közlekedett az általa vezetett járműszerelvénnyel.

A rendőrök több olyan gyorshajtást is rögzítettek a hétvégén, ahol a gépjárművek konvojban előzték az előttük haladó járműveket. A 84-es számú főúton a megengedett 90 km/h helyett az egyik sofőr 110 km/h sebességgel, egy másik autós pedig 127 km/h sebességgel előzte meg az előttük haladó kocsisort.

Tapasztalható a közutakon, hogy a hétvégi, megnövekedett járműforgalomban a közlekedők türelmetlenebbek, figyelmetlenebbek. Ne feledjék, hogy a szabályok figyelmen kívül hagyása pillanatok alatt balesethez vezethet!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ezért felhívja a figyelmet arra, hogy a közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat! A felelőtlen járművezetők nem csak saját, de mások életét, testi épségét is veszélyeztetik.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon.

... hogy mindenki hazaérjen!

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam