Újabb motoros tréning Szekszárdon

2019. 10. 08., k - 11:53
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Szekszárdi Központja és az Országos Mentőszolgálat Szekszárdi Mentőállomása is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztályának motorosjárőrei, Herbert Tamás rendőr főtörzsőrmester és Jankovits Ervin rendőr zászlós, valamint Bús Zsolt a TIR – SULI Autósiskola Kft. motoros szakoktatója a motoros balesetek megelőzése, a biztonságos közlekedés elősegítése érdekében vezetéstechnikai tréninget tartott a szekszárdi We Love Motoros Baráti Kör tagjainak. A program folytatódott, mivel a visszajelzések és a tapasztalatok alapján is szükség van rá.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) Szekszárdi Központja a Rutinpályáját bocsátotta rendelkezésre, az Országos Mentőszolgálat szekszárdi állomása két mentőápolóval képviseltette magát a 2019. október 5-i programon.

A KAV vezetői, Mityók Csaba és Borbola Zsolt támogatásukról biztosították a motoros baráti kör tagjait, fontosnak tartják a folyamatos továbbképzést, melyhez segítséget nyújtanak a jövőben is.

Az egészségügyi szakemberek –Sebestyén János és Hollendus Péter – beszéltek az elsődleges elsősegélynyújtási teendőkről a szaksegítség megérkezéséig. A motorosok gyakorolhatták az újraélesztést Ambu babán, és bemutatót láthattak a motoros bukósisakot viselő sérült ellátásának első lépéseiről.

A motoros szakoktatók minden feladatnál észrevételt tettek, motorkezelési technikákkal kapcsolatos tippeket adtak a résztvevőknek. A vezetéstechnikai feladatok között mindenki megtalálta a számára fontos, esetleg fejlesztendő területet, amivel biztonságosabbá, élvezetesebbé teheti a motorozást.

Az összefogás sikerét jelzi, hogy Pécsről és Mosonmagyaróvárról is érkeztek motorosok a tréningre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

 

Együttműködési megállapodás

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium és több, Komárom-Esztergom megyében működő oktatási intézmény vezetője együttműködési megállapodást kötött, aminek aláírására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont.

 

Megszakították a sorozatot

Öt hétvégi házat tört fel Nyergesújfalun az a 33 éves férfi, akit az esztergomi rendőrök elfogtak, a bíróság pedig letartóztatott.