Vonat gázolta el a csordát - fotókkal

2017. 06. 09., p - 16:58
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Büntetőeljárás indult az ellen a férfi ellen, aki azokat a marhákat felügyelte, melyeket reggel Csongrád közelében a vonat ütött el. A férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.

A baleset 2017. június 09-én, pár perccel 6 óra után történt. A rendőrségre a MÁV munkatársa tett bejelentést, miszerint a Gátér irányából Szentes felé tartó mozdony elé, a kettőshalmi vasúti megálló után marhák jutottak a sínekre, és a mozdonyvezető fékezése ellenére az állatok közé hajtott, többet közülük elgázolt. A szerelvény megállítását követően a vezető észlelte, hogy az elütött szürkemarhákból négy a szerelvény alá került. A hét sérült állatból négy azonnal elpusztult, hármat kényszervágásra vittek. A vonaton összesen hárman tartózkodtak, a baleset során személyi sérülés nem történt.

A helyszíni adatgyűjtést követően, a rendőrök a közelben megtalálták azt a férfit, aki a marhákat felügyelte. A 21 éves pásztort a Csongrádi Rendőrkapitányságra előállították, ellene közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A felvételen látható férfi betörte egy debreceni kirakat üvegét. A rendőrök kérik, hogy aki felismeri jelentkezzen.

 

Lezárt ügyek: Bódultan vezette ismerőse kocsiját

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a büntetőeljárást egy olyan sofőrrel szemben, aki bódultan vezette ismerőse autóját. A kocsi tulajdonosával szemben szintén rendőrségi eljárás indult.