Zajlik a Zebra terv végrehajtása Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

2019. 05. 16., cs - 09:45
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Fokozott figyelem a gyalogosok biztonságáért!

Országos ellenőrzés-sorozatot hirdetett az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága Zebra terv elnevezéssel 2019. május 14-e és május 17-e között. A kampány célja a figyelemfelhívás, a közúti közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra.  

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye városaiban is zajlanak az ellenőrzések. A közlekedők kiemelt rendőri jelenlétre számíthatnak elsősorban -az elvégzett baleseti kockázatelemzések adatai alapján- a fokozottan balesetveszélyes csomópontoknál lévő zebráknál.

A közlekedés résztvevőinek jobban oda kell figyelniük egymásra:

  • Az autósoknak fokozottabb figyelemmel és óvatossággal kell megközelíteni az olyan helyeket, ahol bárki az úttestre léphet!
  • A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, nézzenek körül, hogy biztonságosan áthaladhatnak-e anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének!
  • A gyalogosok tilos jelzésen, illetve tiltott helyen ne haladjanak át, még akkor sem, ha szerintük biztonságos lenne az áthaladás!

Adataink alapján az idei évben 2019. május 16-ig, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy gyalogos vesztette életét közúti közlekedési balesetben. Tegyünk azért közösen, hogy egyetlen tragédia se történjen a közutakon!

Kérjük a közlekedés valamennyi résztvevőjét, hogy figyeljenek egymásra!

 … hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök nyolc főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hét fő bejutását pedig megakadályozták.

 

TÁJÉKOZTATÓ – frissítve

Az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából az ágazatban dolgozók csoportos határátlépésére igénybe vehető határátkelőhelyekről.