Zebrán sodorták el a gyalogost Ózdon

2020. 11. 24., k - 10:48
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelmetlenség vezetett odáig, hogy egy zebrán áthaladó gyalogost sodortak el Ózdon.

Az eljárás eddig beszerzett adatai szerint 2020. november 23-án 17 óra 20 perckor Ózdon, a Bolyki főúton a kijelölt gyalogosátkelőhelyen egy sofőr autójával elsodort egy nőt. A gyalogos könnyű sérülést szenvedett.

Az Ózdi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset pontos körülményeit.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy szabályok betartásával a balesetek elkerülhetők, és mindenki hazaérhet:

  • A gépjárművezetők mindig az út- és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét!
  • Az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogosátkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel!
  • A gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat!
  • A gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat! A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek. A veszélyhez hozzájárul a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható!
  • A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogosátkelőhelyek környékét! Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen, ki mit lép.

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismerősétől lopott

Az oroszlányi rendőrök néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

 

Tragédia a 6-s főúton

Egy ember meghalt, amikor személyautó ütközött tehergépkocsival a főút Ercsi és Érd közötti szakaszán.

 

Körzeti megbízott forrónyomon

Adatot gyűjtött és személyismeretére hagyatkozott a ceglédi kmb-s, néhány óra alatt azonosította és elfogta a betöréssel gyanúsítható helyieket.