A budapesti rendőröket nem lehet megvesztegetni

2021. 10. 30., szo - 08:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Nem fogadták el a vesztegetést - Budapest rendőrfőkapitányától jutalmat kaptak.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói, Panyi István r. hadnagy és Szabó Gergely Árpád r. törzsőrmester 2021. október 21-én éjszakai szolgálatuk alatt épp egy piros lámpánál várakoztak, amikor az Üllői úton elhúzott előttük egy kocsi, amely több tilos jelzésen is átment. A rendőrök a Haller utcánál állították meg a szabálytalan szerb autóst, aki szemmel láthatóan ittas volt. Amikor a két nyomozó erősítést kért, a férfi több száz eurót ajánlott fel nekik, csak engedjék el. A férfi vesztegetési kísérletében az intézkedő páros nem volt partner, ezért közölte, hogy azt fogja mondani, hogy a hatóság emberei megverték és meglopták őt.

A kiérkező kerületi rendőrök az autós kocsijában több felbontott sört és kábítószergyanús anyagot is találtak.

.

A szerb férfit ezután előállították a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságára, ahol már azzal kezdett fenyegetőzni, hogy megvereti és lelöveti a rendőröket.

A férfi ellen a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja le a büntetőeljárást.

Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya kiemelkedő munkavégzésük elismeréséül 2021. október 25-én dicséretben és jutalomban részesítette Panyi István r. hadnagyot és Szabó Gergely Árpád r. törzsőrmestert​.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A kiskunhalasi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének megtalálása érdekében.

 

Baleset az M1-es autópályán

A főváros felé vezető oldalon, Mány térségében a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópályát.