A falopások megelőzése a cél

2020. 02. 17., h - 15:45
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Siklósi Rendőrkapitányság összehangolt akciót tartott a polgárőrség és az erdészet munkatársainak bevonásával.

A Siklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2020. február 14-én és 15-én fokozott ellenőrzést tartottak a falopással kapcsolatos bűncselekmények, valamint a tulajdon elleni szabálysértések megelőzése és felderítése érdekében.

Az ellenőrzésben a Siklósi Rendőrkapitányság, továbbá a Mecsek Erdészet Zrt. erdésze, a Tenkes Lovas Sport, Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület, valamint a peterdi, az újpetrei, a kiskassai, a vásárosdombói, a kisharsányi, a nagytótfalusi és a vókányi polgárőr egyesületek tagjai vettek részt.

Az akció során ellenőrizték a folyamatban lévő fakitermeléseket, a közutakon fát szállító járműveket, különös tekintettel a szállítással kapcsolatos iratok meglétére, a szállítójegy kötelező tartalmi elemeire, és annak helyes kitöltésére.

A gépkocsival nem megközelíthető helyszíneket a lovas polgárőrök ellenőrizték, a nehezen megközelíthető erdős területek ellenőrzésében pedig a vásárosdombói, valamint a kiskassai polgárőr egyesületek drónjai nyújtottak segítséget.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértőket tartóztattak fel a rendőrök

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. Az egyenruhások feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.