A rendőrök tartották életben

2018. 09. 01., szo - 15:27
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Készenléti Rendőrség járőrei a Police Medic képzésen tanultak alapján tartották életben azt a férfit, akit elütött egy vonat.

Kovács Dávid Mihály r. őrmester és Királyházi Emil László r. főtörzsőrmester 2018. szeptember 1-jén 10 óra 30 perc körüli időben, a szolgálat végeztével vonattal tartott hazafelé, amikor a vonat a Törökszentmiklós, Szent László utcai vasúti átjáróban hirtelen fékezéssel megállt. Miután leszálltak a vonatról, az átkelőben egy földön fekvő férfit láttak, akinek mindkét lábát térdmagasságban levágta a vonat. 

A rendőrök a bajba jutott férfihez rohantak, majd a Police Medic tanfolyamon elsajátítottak alapján - az ott tartózkodó gépjárművek egészségügyi dobozainak tartalmát felhasználva - szorítókötést alkalmaztak. Perceken belül a helyszínre értek a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály beosztottjai, Pere Attila r. zászlós és Rajna Ádám Krisztián r. törzszászlós, akik szintén segítettek a súlyosan sérült férfi állapotának stabilizálásában. A sérült férfi elmondta, hogy éppen kerékpárját akarta áttolni a vasúti átjáróban, azonban nem vette észre, hogy vonat közeledik. 

Időközben a helyszínre érkeztek mentőszolgálat munkatársai, akik a rendőröktől átvették az életben tartott férfit, majd állapotának stabilizálását követően, a szolnoki kórházba szállították. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rókamentés összefogással

A sátoraljaújhelyi járőrök a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködve mentették ki a kútba esett rókakölyköket.