A rendőrség intézkedett a villamosmegállóban hagyott bőrönd miatt tett bejelentés után

2018. 11. 15., cs - 15:58
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A 444.hu internetes hírportálon megjelent hangulatkeltő cikk valótlanságot tartalmaz, amely megírása előtt a rendőrséget a hírportál nem kereste meg.

A 444.hu internetes hírportálon 2018. november 15-én „Odaláncoltak egy bőröndöt egy budapesti villamosmegállóhoz, de a rendőrség nem volt hajlandó megnézni, bomba van-e benne” címmel jelent meg írás. A valósághű tájékoztatás alapelvét figyelmen kívül hagyva a cikk megjelenése előtt a rendőrséget a portál nem kereste meg, így a cikkben szereplő valótlan állításokra a cikk megjelenése előtt a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem tudott reagálni.

A hiteles tájékoztatás érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság az alábbiakat közli: a cikkben szereplő bejelentő a központi segélyhívó szám helyett a Budapesti Rendőr-főkapitányság központi telefonszámán, majd a kerületi rendőrkapitányság rendészeti osztályán tette meg bejelentését. A cikk címében szereplő tényállítással szemben, miszerint „Odaláncoltak egy bőröndöt egy budapesti villamosmegállóhoz, de a rendőrség nem volt hajlandó megnézni, bomba van-e benne” a valóság az, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyszínre járőrt küldött, aki 9 óra 20 perckor a helyszínen megjelent és megállapította, hogy a bőrönd üres. A helyszínen bűncselekmény, szabálysértés gyanúja nem merült fel.

A valósághű tájékoztatás érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya a nap 24 órájában áll a médiatartalom-szolgáltatók rendelkezésére, hogy írásaikat korrekten, a valóságnak megfelelően, minden érintett felet megkérdezve tudják megjelentetni.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendhagyó rendőri ellenőrzés Szekszárdon

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei Pünkösdkor kerékpáros bukósisakkal és egyéb láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a kétkerekűek vezetőit a megyeszékhelyen.

 

Nyolc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.