Ajándékcsomag a szabályosan közlekedőknek

2018. 12. 07., p - 13:52
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Mikulás nap alkalmából apró meglepetéssel kedveskedett a szabályosan közlekedő autósoknak a rendőrség Balassagyarmaton.

A megváltozott útviszonyokra tekintettel, a járművezetőknek is alkalmazkodniuk kell a téli időjáráshoz. Fontos, hogy a balesetek megelőzése érdekében a hideg időben való közlekedésre is felkészítsék járműveiket. Erre hívták fel a figyelmet a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai 2018. december 6-án. A „Mikulás-napi” közúti ellenőrzés alkalmával a szabályosan közlekedő autósok ajándékcsomagot vehettek át az egyenruhásoktól.

A rendőrség kéri a gépjármű-vezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében fogadják meg tanácsainkat.

  • Csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített műszaki állapotú járművel induljon útnak! Fordítson különös figyelmet a gumiabroncsok állapotára!
  • Elindulás előtt tisztítsa meg a hótól borított járművét és gondoskodjon arról, hogy semmi ne zavarja a szabad kilátásban!
  • Óvatosan válassza meg autója sebességét, ügyeljen a megfelelő követési távolság betartására! Számoljon azzal, hogy nedves, csúszós úton a jármű féktávolsága megnő!
  • Jegesedésre különösen hidak és felüljárók útburkolatán lehet számítani, ezért ilyen helyeken kellő időben csökkentse járműve sebességet!
  • Legyen gépkocsija csomagtartójában hólánc, hólapát, vonókötél, elemlámpa, láthatósági mellény és pokróc! Ne feledje, a hólánc használata közlekedési jelzőtáblával jelzett útszakaszon kötelező!
  • Öltözködjön rétegesen! Legyen önnél megfelelő mennyiségű folyadék és feltöltött akkumulátorral rendelkező mobiltelefon is!
  • Hosszabb útra történő elindulás előtt tájékozódjon az időjárási körülményekről és az útviszonyokról!

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és rendőrkapitányságainak munkatársai minden járművezetőnek jó utat és balesetmentes közlekedést kívánnak a téli időszakban is!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fegyelmi

Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el, mert egy bejelentésre nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási központ munkatársa.

 

Ököllel ütötte a gyermeket

Súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt fogtak el a győri rendőrök egy helybéli férfit.