Égő házból mentettek

2019. 04. 24., sze - 09:58
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Mentőkkel, tűzoltókkal szorosan együttműködve segítettek egy égő lakóépületnél Szegeden a Készenléti Rendőrség XXV. Határvadász Bevetési Osztály járőrei húsvét hétfőn.

A Készenléti Rendőrség szegedi határvadász járőrei közterületi járőrszolgálatot láttak el Szegeden 2019. április 22-én, amikor 15 óra 30 perckor riasztást kaptak egy tűzesetről. A Pápai utcai címre alig két perccel a tűzoltók előtt érkeztek a rendőrök. A ház akkor már nagy lánggal égett, a tűz kezdett átterjedni a szomszédos épületekre. Az épület tulajdonosának közreműködésével a járőrök biztonságba helyezték az ingatlanban található két gázpalackot, meggyőződtek arról, hogy az otthon tartózkodó két kisgyermek és két kutyájuk elhagyta a házat, végül áramtalanították az épületet. A tulajdonost – akin látható sérülések voltak – a mentők gondjaira bízták. A férfit ellátásra kórházba szállították.

Az égő házból kimenekített két kisgyermeket a mentők kivizsgálásra szintén kórházba szállították. Édesanyjukat a helyszínen segítséget nyújtó rendőrök értesítették.

Miközben a tűzoltók az épületet oltották, a szomszéd ház tulajdonosa kért segítséget a rendőröktől, mert a tűz átterjedt a tetőre. A járőrök kiürítették az ingatlant, áramtalanítottak és kikapcsolták a gázt. Időközben több rendőri egység érkezett, egyebek között az utcán lévő emberek biztonságos távoltartásáról gondoskodtak az oltás ideje alatt.

A tüzet négy gépkocsival mintegy egy óra alatt fékezték meg, oltották el a tűzoltók. Az egyik ház teljesen kiégett, másik kettőben anyagi kár keletkezett.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyalog és kamionban megbújva próbálkoztak

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhárom migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset a 3-as számú főúton

A 3-as számú főúton Arnót térségében a 191. kilométerszelvényben Miskolc irányába történt baleset miatt a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták.

 

Elvitte a spórolt pénzt

Lopás miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 46 éves nemesszalóki nő ellen, aki több mint másfél millió forintot lopott el ismerősétől.