Égő lakásból mentett ki egy férfit a budapesti körzeti megbízott

2019. 12. 16., h - 08:52
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A szabadidős rendőr lélekjelenlétének köszönhetően a férfi és a ház többi lakója is sérülés nélkül jutott ki az épületből.

A rendőrség ügyeletére 2019. december 15-én délelőtt érkezett bejelentés, hogy Budapesten, egy I. kerületi társasházban egy gázpalack felrobbant. A bejelentésre kivonuló tűzoltók az épület első emeletén lévő lakásban keletkezett tüzet eloltották. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi lakásában megpróbált üzembe helyezni egy gázpalackkal üzemelő kályhát, azonban a palackból kiáramló gáz belobbant, és az egész lakásban gyorsan terjedő tűz és füst keletkezett.

A robbanást a helyszínen észlelte a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, aki szolgálaton kívül otthonában tartózkodott. Szilágyi András r. főtörzszászlós amikor észrevette, hogy a társasház egyik lakásából füst árad, haladéktalanul értesítette a házban lakókat, hogy hagyják el otthonaikat, majd berohant a füsttel telített lakásba, és az ott lakó 63 éves férfit a hátára vette, és kivitte a lakásból.  

A kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották, azonban a lakás, melyben a gázrobbanás történt, teljes terjedelmében kiégett.

Az épületet összesen 14 lakó hagyta el, akik a bajbajutott férfivel együtt a gyors és szakszerű mentésnek köszönhetően nem sérültek meg.

A tűzesettel összefüggésben a helyszínen felmerült a gondatlan közveszélyokozás gyanúja, ezért a BRFK I. kerületi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a tűzeset körülményeit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam