Életért kockáztatta életét a rendőr

2020. 02. 26., sze - 13:23
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem várt fordulattal végződött az az életmentés Borsodnádasdon, amiben egy rendőr is megsérült.

Hozzátartozók jelezték a rendőrség ügyeletén 2020. február 25-én 16 óra körül, hogy hozzátartozójuk egy családi vita után végzetes lépésre szánta el magát. A 26 éves borsodnádasdi férfi házuk padlására ment, s félő volt, hogy a szándéka tragédiába torkollik.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Borsodnádasdi Rendőrőrsének munkatársai a helyszínen beszerzett információk alapján az azonnali beavatkozás mellett döntöttek, mivel a férfi már percek óta nem adott magáról életjelet.

A padlást csak egy előtetőn keresztül lehetett megközelíteni. A rendőr miután megbizonyosodott, hogy a cseréptető elbírja a súlyát, elindult a padlás felé. A következő mozdulatnál azonban beszakadt a tető, a rendőr pedig a mélybe zuhant.

A járőrtársa azonnal cselekedett, szinte egyidőben megbizonyosodott kollégája kielégítő állapotáról, és folytatta az életmentést.

Az időközben értesített mentőszolgálat munkatársai ellátták a nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett rendőrt. A padlásról épségben lehozott 26 éves férfit is megvizsgálták a mentős bajtársak, majd a rendőrök előállították őt a rendőrségre, később pedig büntetésvégrehajtási intézetbe szállították, mivel az Ózdi Rendőrkapitányság körözést adott ki vele szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.