Életet mentettek a ferencvárosi rendőrök

2018. 01. 04., cs - 07:48
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Időben érkezett a segítség ahhoz a nőhöz, akinek az életét a IX. kerületi Rendőrkapitányság járőreinek gyors és szakszerű intézkedése mentette meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába érkezett bejelentés, hogy 2018. január 3-án 18 óra 58 perckor, Budapesten, a IX. kerületben egy Ferenc téri lakásba a bejelentő a rokonához nem tud bejutni. A IX. kerületi járőrök perceken belül a helyszínre értek és a Katasztrófavédelem munkatársainak segítségével bejutottak a lakásba, ahol  észlelték, hogy az ágyon fekvő nő eszméletlen állapotban van.


Látva, hogy a nő nem lélegzik, a Police Medic képzésen részt vett járőr azonnal megkezdte a szakszerű újraélesztést, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak. A sikeres elsősegélynyújtást követően a hölgyet további egészségügyi ellátás céljából a mentők kórházba szállították


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

A szó nem száll el

Tangl László a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Műszaki Szakértői Intézetének – ahogy ő fogalmaz – részben szakmai, részben funkcionális vezetője.