Életet mentettek a járőrök

2021. 09. 12., v - 09:19
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy végzetes lépésre elszánt férfit húztak ki a Tiszából a rendőrök Tokajnál.

Telefonon érkezett kétségbeesett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. szeptember 11-én 19 óra után, amely szerint egy férfi a tokaji vasúti híd lábánál a Tiszába akarja vetni magát.

A helyi rendőrőrs járőrei - értesítésüket követően egy percen belül - megjelentek a helyszínen, ahol azt tapasztalták, hogy egy fiatalember a parti lépcsőn lehaladva már derékig elmerült a vízben.

Ekkor Mérész László r. főtörzsőrmester azonnal a vízbe gázolt és a férfi karját – az elmerülése előtti utolsó pillanatban - elkapva kihúzta őt a Tiszából.

Ekkor megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai is, akik a helyszínen ellátták a fiatalembert, majd kórházba szállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A helyszínen elfogták a szúrkálót

A gyanú szerint két férfi összeszólalkozott, majd a fiatalabbik több késszúrással megsebesítette vitapartnerét, aki ennek következtében életét vesztette.

 

Miniszteri elismerést kapott

Smajda Ilona Márta r. alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója hosszú évtizedeken keresztül végzett kiemelkedő munkáját köszönték meg.