Életet mentettek a rendőrök

2018. 12. 14., p - 09:05
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy férfi rosszul lett vezetés közben a kocsijában, amit egy szolgálaton kívüli rendőr vett észre. A járőr egy helyszínre érkező körzeti megbízott, és az állampolgárok az Országos Mentőszolgálat diszpécserének segítségével megkezdték az újraélesztést.

A Mercedes gyár 1-es kapuja előtti körforgalomnál 2018. december 13-án 14 óra 40 perc körül Együd Anita rendőr őrmester, a Kecskeméti Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli járőre látta, hogy egy férfi rosszul lett vezetés közben és vélhetőleg elájult. Azonnal visszafordult édesanyjával az autóhoz. Időközben mások is megálltak, és velük együtt a rendőr kivette a férfit a kocsiból.  Együd Anita elkezdte volna az újraélesztést, amikor a helyszínre ért a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és közalkalmazottja.

A szolgálati gépkocsi megkülönböztető fényjelzését bekapcsolta Ficsór Szilárd rendőr főtörzsőrmester, majd az eszméletlen férfihoz siettek.

Mivel a 67 éves sofőr nem lélegzett, ezért azonnal könnyítettek a ruházatán, és megkezdték az újraélesztést. Közben a telefonon felhívott Országos Mentőszolgálat diszpécsere végig vonalban volt, folyamatosan segítette a körzeti megbízott által folyamatosan alkalmazott újraélesztést, elsősegélynyújtást.

Röviddel ezután a helyszínre érkezett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ szolgálatban lévő osztályvezetője. Babák Péter rendőr alezredes segédkezett a forgalom irányításában, mivel a helyszínen lévő személyek járművei, illetve a szolgálati gépkocsik is forgalmi akadályt képeztek. Az újraélesztést a kiérkező Országos Mentőszolgálat munkatársai folytatták tovább. A beteget végül sikeresen stabilizálták a mentősök, és elszállították a Bács-Kiskun Megyei Kórházba.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Körözött Mercedes rendőrkézen

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök Nagylak közelében ellenőriztek egy személyautót, amelyet a belga hatóságok köröztek.