Életmentés összefogással - videóval frissítve

2018. 07. 19., cs - 14:33
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Fürdeni mentek a Drávára Felsőszentmártonnál, azonban egy gyermeket elsodort a víz, többen pedig egy kőgáton és egy szigeten rekedtek. A rendőrök, tűzoltók és mentők összefogásával sikerült megmenteni őket.

A rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába 2018. július 18-án 15 óra 16 perckor arról tett bejelentést egy horgász, hogy a Dráva folyón, Felsőszentmárton térségében egy nő és egy gyermek egy kőgáton rekedt. A rendőrség ügyeletese azonnal két hajót is útba indított, egyet Drávaszabolcsról, a másikat pedig a szomszédos Somogy megyéből. A bejelentővel többször is beszéltek, így derült ki az is, hogy nemcsak egy nő és egy gyermek rekedt a kőgáton, hanem egy fiút is elsodort a víz, azonban sikerült megkapaszkodnia egy ágban, illetve további három fiatal egy szigeten rostokol.

A helyszínre elsőként a Sellyei Rendőrőrs két körzeti megbízottja ért, akik nem késlekedtek, egyikőjük figyelte és szóval tartotta a vízben rekedt 12 éves fiút, kollégája pedig felkutatta a közelben lévő csónak tulajdonosát. Ő azonnal a helyszínre sietett, és a motor felszerelését követően két sellyei tűzoltóval vízre szállt, majd közösen kimentették a gyermeket a vízből, akit a partot érést követően átadtak a mentőszolgálat munkatársainak. Ezután a fiú kőgáton rekedt 36 éves édesanyját és a vele lévő 5 éves kisfiát mentették ki, végül a szigeten várakozó 14 éves fiút, valamint a 13 és a 15 éves lányokat is kihozták a partra.

A rendőrök, tűzoltók és mentők gyors, összehangolt akciójának eredményeképpen senki sem sérült meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő egy kamionon

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.