Életmentés Szent Miklós napján

2021. 12. 07., k - 10:06
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A kőbányai rendőrök defibrillátorral élesztettek újra egy eszméletlen férfit az egyik bevásárlóközpontban.

A fővárosi rendőrök nagy figyelmet fordítanak az ünnepekre való készülődés zavartalanságára és biztonságára, így a BRFK egyik nyomozója és járőre 2021. december 6-án este éppen egy Őrs vezér téri bevásárlóközpontban láttak el szolgálatot, amikor arról értesültek, hogy az épületben egy férfi rosszul lett.

Molnár Orsolya Klaudia r. főtörzsőrmester és Orosz Ádám r. törzsőrmester a biztonsági személyzet vezetőjével és három tagjával sietett az eszméletlen férfi segítségére, aki akkor már nem lélegzett és a pulzusa sem volt tapintható. A segítők értesítették a mentőket, és ezzel egyidejűleg egy defibrillátor alkalmazásával azonnal megkezdték az újraélesztést. Molnár Orsolya Klaudia r. főtörzsőrmester a biztonságiakkal felváltva végezte a mellkaskompressziót, mire a készülék harmadik kisütésekor az öntudatlan férfi lélegezni kezdett. Orosz Ádám r. törzsőrmester az újraélesztés során biztosította a helyszínt.

A férfit stabil állapotban adták át a mentőszolgálat kiérkező munkatársainak, akik kórházba vitték.

(A kép illusztráció.)


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem jutott messze

Az éj leple alatt próbált meglovasítani Fonyódról egy kerékpárt a 46 éves férfi, de a rendőrök már a város határában lekapcsolták.

 

Lezárt akta: A vendégseregben volt a tolvaj

Keresztelő utáni ebéden lopta meg az egyik meghívott a másikat, és még az ajándékot is eltette, amit korábban ő adott. A Solti Rendőrőrs nyomozói szabálysértési és büntetőeljárást is folytattak a 39 éves gyanúsítottal szemben.