Életmentés szolgálat előtt

2018. 07. 13., p - 13:43
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy ózdi tűzesetben, szolgálaton kívüli rendőr akadályozta meg, hogy nagyobb tragédia történjen. A lángoló ház főépületében egy házaspár, hét kiskorú gyermekével aludt.

Szabó József r. százados az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársa 2018. július 12-én szolgálatba indult, amikor éjszaka két órakor felébresztetett egy ózdi családot, akiknek háza lángokban állt. A szolgálaton kívüli rendőr ugyanis észrevette, hogy a Dobó István úton egy ház tetőszerkezete meggyulladt. A rendőr a helyzet felmérését követően megtette a szükséges intézkedéseket, értesítette kollégáit, majd felébresztette a családot. Az érintettek semmit sem érzékeltek az esetből, majd együttes erővel biztonságba helyezték a gyermekeket.

Az időközben kiérkező katasztrófavédelmi egységek eloltották a tüzet, amiben senki sem sérült meg.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.