Eltévedt túrázóknak segítettek a rendőrök

2020. 10. 18., v - 13:06
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrök vezették ki a két mohácsi lányt a Mecsekből.

Egy fiatal nő tett bejelentést a rendőrségre 2020. október 17-én 17 óra 30 perc körül arról, hogy barátnőjével túrázni indultak a Mecsekbe, de nem tudnak kijutni az erdőből. A bejelentő elmondta, hogy Pécsről, a Dömörkaputól indultak a délutáni órákban, azonban valahol a Lámpásvölgy, Pécsbánya és a Melegmányi-völgy között letértek a kijelölt turistaútvonalról és eltévedtek az erdőben. A Gyárvárosi Rendőrőrs körzeti megbízottai azonnal a keresésükre indultak Pécsbánya és a Lámpás-völgy irányából. A lányok elküldték a rendőröknek a GPS koordinátáikat, amelyek segítségével, valamint a rendőrök jó tájékozódási képességének köszönhetően két órán belül megtalálták a segítségre szorulókat. A bajba jutottakat a rendőrök visszaszállították a gépkocsijukhoz. A túrázóknak az ijedségen kívül nem esett bajuk, orvosi ellátást nem kértek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Véradás Dombóváron

A városi rendőrkapitányság munkatársai ismét hozzájárultak a rászorulók életének megmentéséhez.

 

Őzikét mentettek az árvízből

Szabadidős rendőrtől kért segítséget egy helyi vadász Tiszaszederkénynél egy, az árvíz miatt bajbajutott állat megmentéséhez.

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.