Eltévedtek a sötétben

2019. 03. 04., h - 07:44
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A bajba jutott túrázókon egy szabadidős rendőr segített. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetőjének két héten belül ez volt a második hasonló intézkedése.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. március 3-án 17 óra 44 perckor tett bejelentést egy 44 éves férfi, miszerint párjával a Rám-szakadéknál kirándulnak és eltévedtek. A túrázó elmondta a rendőröknek, hogy letértek a kijelölt turista útról és mivel besötétedett, nem tudják, merre menjenek tovább. A főkapitányság szabadidős ügyeletvezetője, Kondé Zsolt r. őrnagy telefonon felvette a kapcsolatot a férfival, akinek a leírása alapján beazonosította a helyszínt, ahol tartózkodnak. A főtiszt a Rám szakadék felső részéhez irányította a bejelentőt, ahol az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei már várták őket. Az egyenruhások a két kirándulót szolgálati gépjárművel elvitték az autójukhoz.

 

Kondé Zsolt r. őrnagynak nem ez volt az első hasonló intézkedése. Két héttel korábban szintén a Rám-szakadéknál bajba jutott kirándulóknak segített, akik eltévedtek a sötétben és a turistaút melletti meredek lejtőn rekedtek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a körúton

Egy kapualjban fekvő férfitől vették el a pénzét és a mobiltelefonját Budapesten.

 

Csak egy magánvélemény

Minden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai.

 

Baleset a 81-es számú főúton

Sárkeresztes térségében két gépjármű ütközött össze, ezért félpályás forgalomkorlátozás van érvényben.

 

Öt perc alatt elfogták

Az őrizet ideje alatt bíróság elé állhat a kifosztással gyanúsított tiszakécskei férfi.