Ennyi bírságot szabott ki a BRFK a március 15-ei jogellenes gyűlés szervezőinek és tartóinak

2021. 03. 19., p - 17:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A járványügyi veszélyhelyzetben gyűlések szervezése, tartása, azokon való részvétel is komoly szankciót von maga után.

Rekordokat dönt a fertőzöttek száma, egyre többen – és egyre fiatalabbak – szorulnak kórházi kezelésre, kerülnek lélegeztetőgépre, a koronavírussal összefüggésben egy nap alatt elhunytak száma átlépte a kétszázat. Ilyen körülmények között gyűlést szervezni, tartani nemcsak felelőtlenség, hanem játék embertársaink életével.

A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében rendezvényt, valamint gyűlést szervezni, tartani, annak helyszínén tartózkodni tilos.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a 2021. március 15-ei jogellenes gyűlések szervezése, illetve tartása miatt négy emberre összesen 4 500 000 forint közigazgatási bírságot szabott ki.

A gyűlésen történő részvétel is szankciót von maga után. A résztvevők százötvenezer forintig, ismételt elkövetés esetén kétszázezer forintig terjedő helyszíni bírsággal sújthatók, ha pedig szabálysértési eljárás indul, a pénzbírság akár ötszázezer forint is lehet.

A járvány harmadik hullámának felszálló ágában a Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is következetesen érvényt szerez a hatályos jogszabályoknak – valamennyiünk egészségének, életének védelme érdekében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: késsel támadt az alvó családra

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást az ellen a tótkomlósi férfi ellen, aki késsel többször megszúrta ismerősét, illetve annak gyermekét is megpróbálta megsebesíteni.