Építési hulladékot akart hátrahagyni Baktalórántháza külterületén

2019. 05. 02., cs - 14:20
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a férfival szemben köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Baktalórántházi Rendőrőrsének járőrei a helyi mezőőrrel közösen 2019. május 1-jén tetten értek egy vásárosnaményi férfit, aki a 41-es számú főúton, a Baktai-erdő melletti pihenőnél építési hulladékkal megrakott zsákot akart hátrahagyni. A rendőrök azonnal intézkedés alá vonták a férfit, aki azt nyilatkozta, hogy aznap Nyíregyházán dolgozott és úgy gondolta, hogy a nap folyamán keletkezett építési hulladékot a pihenőhelynél kihelyezett kukákba dobja ki. A rendőrök a vásárosnaményi férfival szemben az általa elkövetett köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki.

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy a pihenőhelyek mellett lévő szemetesek nem az építkezések során keletkezett hulladékok lerakására szolgálnak! Azokat csak is az arra a célra kijelölt lerakóhelyre szállítsák! A rendőrség a közeljövőben rendszeresen és visszatérően ellenőrizni fogja azokat a megyebeli helyeket, ahol az elmúlt időszakban illegális szemétlerakást tapasztaltak!

Aki köztisztasági szabálysértést követ el, 50.000 forintig terjedő helyszíni bírsággal sújtható! Ismételt elkövetés esetén a bírság összege emelkedik!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészek rendőrkézen

Embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás három szerb állampolgár ellen Csongrád-Csanád megyében. A férfiak kilenc migránsnak nyújtottak segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.