Figyeljünk, segítsünk!

2019. 01. 10., cs - 08:53
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Számos veszélyt jelenthet Jász-Nagykun-Szolnok megyében élőkre is az elkövetkező napok hideg időjárása. A rendőrök segítenek.

Az időjárás előrejelzések szerint marad a hideg, télies időjárás. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság minden évben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy senki ne váljon a hideg időjárás áldozatává a megyében. A körzeti megbízottak rendszeresen ellenőrzik a területükön egyedül élő, idős, illetve rászoruló embereket és amennyiben azt tapasztalják, hogy segítségre van szükségük, azonnal megteszik a szükséges lépéseket, akár társszervek bevonásával is. Beszélgetésük során tájékoztatják őket a segélyhívószámokról is.

Szolnokon az egyik körzeti megbízott észlelte, hogy egy beteg, idős asszony házából kivezető járda és az ingatlan előtti terület is teljesen hófedte. A rendőr felajánlotta segítségét és hólapáttal eltakarította a járdát. Bár a munka csak pár percig tartott, de a beteg asszonynak óriási segítséget jelentett.

A rendőrség kéri, hogy figyeljenek idős, vagy nehéz körülmények között élő hozzátartozóikra, szomszédjaikra!

- Kérjük, a krízisidőszak alatt gyakrabban keressék – személyesen, vagy telefonon - egyedül élő hozzátartozóikat!

- Figyeljenek a szomszédok egymásra! Ha huzamosabb ideig nem látják az önök mellett lakót, akkor csengessenek át! Ha fennáll a gyanú, hogy baj történt, értesítsék a hatóságokat!

- Ha tudomásuk van olyan személyről, aki egyedül él és nincs fűtési lehetősége, kérjen segítséget, jelezze a rendőrség felé!

- Közterületen magatehetetlenül ülő, vagy fekvő személy mellett ne menjenek el! Kérjenek segítséget! Hívják a mentőszolgálatot, a rendőrséget, vagy a polgárőrséget!

- Ha gépjárművel hosszabb útra indulnak, mindig vigyenek magukkal megfelelő mennyiségű folyadékot, illetve takarókat és meleg holmit!

 Szakemberek szerint ilyen hidegben az ember akár 5 perc alatt is kihűlés áldozata lehet, ezért különösen indokolt, hogy odafigyeljünk embertársainkra.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.