Finn módszeres ellenőrzés az ittas vezetés ellen 

2019. 04. 27., szo - 08:50
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Célzott közúti ellenőrzést tartottak a napokban a balassagyarmati rendőrök. 

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság egyenruhásai úgynevezett Finn módszeres ellenőrzést tartottak 2019. április 24-én a kapitányság illetékességi területén. Az akció célja az ittasan elkövetett közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, az ittas gépjárművezetők kiszűrése és a balesetek megelőzése volt.  
 
Lényege, hogy a kijelölt, és megfelelően előkészített leállítási helyen több rendőr bevonásával néhány másodperc alatt megtörténik az arra közlekedő összes járművezető alkoholszondás ellenőrzése. A módszer alkalmazásával rövid idő alatt nagyobb számú járművezetőt lehetséges ellenőrizni. Az alkoholszondás ellenőrzés egy járművezetőnél jelzett pozitív értéket, vele szemben az egyenruhások közigazgatási eljárást indítottak.

A Nógrád Megyei rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, ezért a járművezetők Nógrád megye útjain a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migráns egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Négy határsértő negyed órán belül

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.