Gombaszedés közben tévedt el, megtalálták

2019. 06. 04., k - 17:51
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Sikerült sötétedés előtt rátalálni arra a férfira, aki Abaliget környékén tévedt el az erdőben.

A rendőrségre 2019. június 4-én 12 óra 31 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a délelőtt folyamán két férfi gombászni ment az abaligeti erdőbe, azonban egyikőjük nem ment haza.

A rendőrök megállapították, hogy a két férfi gombagyűjtés közben szem elől tévesztette egymást, majd egyikőjük hazament, társa azonban több óra elteltével sem adott életjelet magáról. A rendőrökből, polgárőrökből, vadászokból és mentőkutyás egységből álló kutatócsoport azonnal megkezdte a keresést. Az 59 éves abaligeti férfit 15 óra 45 perckor egy magasles mellett találta meg egy rendőr-vadász páros, majd a vádászok a terepjárójukkal kivitték őt az erdőből.

A férfi elmondta, hogy eltévedt, és fáradt is volt, ezért megállt a magaslesnél, mert gondolta, hogy ott könnyebben megtalálják, ha a keresésére indulnak. Ellátásra nem szorult, így a hozzátartozói haza is szállíthatták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.