Hivatástudatáról tett tanúbizonyságot a Készenléti Rendőrség őrmestere

2021. 05. 01., szo - 10:45
Készenléti Rendőrség

Kábítószer birtoklása miatt felelhet az elfogott férfi.

A szabadidejét töltő Jámbor Alex r. őrmester, a Készenléti Rendőrség megbízott járőrvezetője 2021. április 30-án 18 óra előtt néhány perccel Budapesten, a VII. kerületben egy Thököly úti üzlet előtt egy gyanús férfira lett figyelmes. Éppen egy nejlonzacskóba csomagolt, zöld kábítószergyanús anyagot mutatott egy másik férfinak, majd együtt távoztak egy kapualjba.

 

Az őrmester szolgálatba helyezte magát és intézkedés alá akarta vonni őket, azonban mindkettő megpróbált elfutni. A rendőr néhány méter után utolérte azt a személyt, aki feltehetően kábítószert tartott magánál, azonban ő továbbra sem volt együttműködő.

Az 57 éves férfi hirtelen a zsebébe nyúlt, amire válaszul a rendőr elővette az engedéllyel magánál tartott gáz- és riasztófegyverét. A határozott fellépésnek köszönhetően megtört az ellenállás. Az őrmester az időközben kiértesített kollégáival együtt előállította a kerületi rendőrőrsre a férfit. Ruházatának átvizsgálás során a farmernadrágjának zsebében nejlonzacskóba csomagolva 1.26 gramm zöld kábítószergyanús anyagot találtak. Felmerült a kábítószer fogyasztásának gyanúja is, amit a gyorsteszt pozitív eredménye alátámasztott.

 

A külföldi férfival szemben - szabadlábon hagyása mellett - a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói kábítószer birtoklása miatt indítottak büntetőeljárást.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.