Időben érkezett a segítség

2020. 10. 24., szo - 10:39
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A badacsonytomaji és a tapolcai rendőrök bajbajutott kirándulóknak segítettek Nemesgulács közelében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett a bejelentés 2020. október 23-án 15 óra körül arról, hogy két kaposvári lakos, egy nő és egy férfi segítséget kérnek, mert Nemesgulács közelében egy sziklafolyamnál megcsúsztak, és a gyökerekbe kapaszkodnak, hogy ne essenek le a hegyről.

A Badacsonytomaji Rendőrőrs és a Tapolcai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai és járőrei azonnal megkezdték a bajbajutottak keresését. A sikeres kutatásnak köszönhetően épségben megtalálták, majd a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködve kimentették őket. A rendőrök biztonságban levezették a hegyről és a kocsijukhoz kísérték a turistákat.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a túrázók biztonsága érdekében javasolja, hogy aki kirándulni megy, indulás előtt töltse fel a mobiltelefonját és használjon térképes alkalmazásokat! Tájékozódjon előzetesen a tervezett útvonal sajátosságairól! A túra végét úgy alakítsa, hogy még sötétedés előtt kényelmesen célhoz érjen! Bizonytalan vagy ismeretlen helyről menjen vissza a lakott területre vagy csatlakozzon más túrázó csoporthoz! Ha eltévedt, maradjon egy helyben és hívjon segítséget! Őrizze meg a nyugalmát, és gondolja végig, hogy honnan indult, hol találkozott emberekkel!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az M7-es autópályán

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani az M7-es autópályán, Székesfehérvár külterületén.