Igor szolgálatban

2018. 08. 28., k - 13:57
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Igor, a rendőrkutya is segíti 2018 júliusától Veszprémben a közbiztonság fenntartását és a napi munkavégzést.

A Veszprémi Rendőrkapitányság állományában 2018. július 6-tól kezdte meg szolgálatát az Igor hívónevű szolgálati kutya. A másfél éves németjuhász Kovács Bence rendőr törzsőrmester szolgálatának ellátását segíti és már az Utcazene Fesztivál biztosításában is részt vett.

Az általános (járőr és nyomkövető) szolgálati kutyák széleskörűen alkalmazhatóak a legkülönbözőbb intézkedési helyzetekben. Míg korábban elsősorban a külterületek ellenőrzésébe vonták be az ebeket, addig napjainkban már a városok aszfaltrengetegében is egyre gyakrabban lehet találkozni kutyás járőrökkel.

A szolgálati kutyák alkalmazását az is indokolja, hogy jelenlétük egyrészt visszatartó erőt gyakorol a potenciális bűnelkövetőkre, másrészt a rendőri intézkedésnek való ellenszegülés sem jellemző a szolgálati ebek jelenlétében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy közelében, ahol korábban anyagi káros baleset történt.

 

Felgyújtotta a nagyszülei házát

A rendőrök őrizetbe vették azt a perkupai fiatalembert, aki bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát, majd több hozzátartozóját is megfenyegette.