Igor szolgálatban

2018. 08. 28., k - 13:57
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Igor, a rendőrkutya is segíti 2018 júliusától Veszprémben a közbiztonság fenntartását és a napi munkavégzést.

A Veszprémi Rendőrkapitányság állományában 2018. július 6-tól kezdte meg szolgálatát az Igor hívónevű szolgálati kutya. A másfél éves németjuhász Kovács Bence rendőr törzsőrmester szolgálatának ellátását segíti és már az Utcazene Fesztivál biztosításában is részt vett.

Az általános (járőr és nyomkövető) szolgálati kutyák széleskörűen alkalmazhatóak a legkülönbözőbb intézkedési helyzetekben. Míg korábban elsősorban a külterületek ellenőrzésébe vonták be az ebeket, addig napjainkban már a városok aszfaltrengetegében is egyre gyakrabban lehet találkozni kutyás járőrökkel.

A szolgálati kutyák alkalmazását az is indokolja, hogy jelenlétük egyrészt visszatartó erőt gyakorol a potenciális bűnelkövetőkre, másrészt a rendőri intézkedésnek való ellenszegülés sem jellemző a szolgálati ebek jelenlétében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.