Kilencedik emeleti égő lakásból hozták ki a kispesti járőrök a 87 éves férfit

2020. 11. 30., h - 14:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Méteres lángok csaptak fel a lakóépület tetején, amikor a rendőrök elindultak a legfelső emeletre.

Percek alatt a helyszínre értek a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2020. november 29-én éjjel, miután egy Kazinczy utcai panelházban tűz ütött ki. A rendőröket a Tevékenység-irányítási Központ munkatársa tájékoztatta, hogy a lakóház zárószintjén teljes terjedelmében ég egy lakás, és abban egy idős férfi él.

Gáti Gábor r. főtörzsőrmester és Simon Alex r. őrmester beszaladtak az épületbe, majd a kilencedik emeleten megtalálták az égő lakásban rekedt 87 éves férfit, aki nem tudott kijutni a füsttől és a lángoktól. A tűzben az idős ember mindkét karja és lába megégett, a járőrök a sérültet felemelték és a lépcsőn vitték le az épület elé, majd átadták a mentőknek, akik kórházba szállították. A mentés közben az egyik rendőr enyhe füstmérgezést szenvedett.

A házból a többi lakót a Katasztrófavédelem munkatársai kísérték ki, a tűz miatt az egész épületet kiürítették és áramtalanították. A kiürítés miatt a lakóknak a Budapesti Közlekedési Központ küldött melegedő buszt.

A tűzesetben a többi lakó nem sérült meg, a tűz az elsődleges információk szerint egy gyertyától keletkezhetett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indított büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.