Kilencedik emeleti égő lakásból hozták ki a kispesti járőrök a 87 éves férfit

2020. 11. 30., h - 14:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Méteres lángok csaptak fel a lakóépület tetején, amikor a rendőrök elindultak a legfelső emeletre.

Percek alatt a helyszínre értek a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2020. november 29-én éjjel, miután egy Kazinczy utcai panelházban tűz ütött ki. A rendőröket a Tevékenység-irányítási Központ munkatársa tájékoztatta, hogy a lakóház zárószintjén teljes terjedelmében ég egy lakás, és abban egy idős férfi él.

Gáti Gábor r. főtörzsőrmester és Simon Alex r. őrmester beszaladtak az épületbe, majd a kilencedik emeleten megtalálták az égő lakásban rekedt 87 éves férfit, aki nem tudott kijutni a füsttől és a lángoktól. A tűzben az idős ember mindkét karja és lába megégett, a járőrök a sérültet felemelték és a lépcsőn vitték le az épület elé, majd átadták a mentőknek, akik kórházba szállították. A mentés közben az egyik rendőr enyhe füstmérgezést szenvedett.

A házból a többi lakót a Katasztrófavédelem munkatársai kísérték ki, a tűz miatt az egész épületet kiürítették és áramtalanították. A kiürítés miatt a lakóknak a Budapesti Közlekedési Központ küldött melegedő buszt.

A tűzesetben a többi lakó nem sérült meg, a tűz az elsődleges információk szerint egy gyertyától keletkezhetett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indított büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.