Közlemény

2020. 10. 23., p - 17:22
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök fokozatosan és az előzetes egyeztetésnek megfelelően engedték be a Kunigunda útjára meghirdetett gyűlésre érkezőket.

Több hírportálon jelent meg olyan információ, miszerint a rendőrök nem engedik be az autókat az autós tüntetésre a közmédia utcájába, illetve, hogy a rendőrök sorra terelték el az autósokat, több irányból sem tudták megközelíteni a székházat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a hiteles tájékoztatás érdekében közli, hogy a rendőrség minden esetben biztosítja a véleménynyilvánításhoz fűződő alapjogot, és a tudomásul vett gyűlés helyszínére minden oda érkezőt az előzetes egyeztetésnek megfelelően beenged. 

A gyűlés helyszínére érkezőket – amikor az adott érkezési útvonal már megtelt, és ott a parkolás nem volt lehetséges – a helyszínen lévő rendőrök átirányították egy a szervező által megjelölt másik útvonalra.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.