Közös életmentés

2020. 06. 02., k - 14:57
Készenléti Rendőrség

A Készenléti Rendőrség és a Taktaharkányi Rendőrőrs munkatársai egy mozgásában korlátozott 63 éves asszonyt mentettek ki egy taktaharkányi házban keletkezett tűzből.

Az egyik taktaharkányi családi házban 2020. június 2-án 11 óra körül ismeretlen okból tűz keletkezett. A tüzet a szomszédok észlelték, akik hívószavára az ott lakó 4 éves kislány ki tudott mászni az ablakon. A házban azonban bennrekedt a 63 éves mozgásában korlátozott nagymama.

A lakossági bejelentést követően a helyszínre elsőként a Készenléti Rendőrség közelben tartózkodó egysége érkezett meg négy fővel.

Az egyenruhások közül ketten befeszítették a ház bejárati ajtaját, de a nagy füst miatt az ingatlan ezen részében már nem tudtak tájékozódni, ezért a ház egyik utcafronti ablakán át másztak be. A rendőrök az épületben megtalálták a bajbajutott nagymamát, akit az ablakon keresztül kiadtak társaiknak, és az időközben odaérkezett taktaharkányi járőröknek.

Az egyenruhások értesítették a mentőket, akik a gyermeket és az asszonyt kivizsgálásra kórházba vittek. A keletkezett tüzet a katasztrófavédelem munkatársai eloltották.

Taktaharkány

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam