Leesett a létráról, alumínium lap vágta fel a karját - a rendőrök segítettek neki

2019. 08. 24., szo - 10:25
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A baleset egy józsefvárosi építkezésen történt.

A rendőrség ügyeletére 2019. augusztus 22-én 19 óra 15 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest VIII. kerületében, egy Horváth Mihály utcai építkezésen egy munkás több helyen megvágta magát. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerülti Rendőrkapitányságának járőrei, amikor a helyszínre értek, rögtön megkezdték a férfi ellátását, aki egy létráról esett le és az esés közben egy alumínium lap hasította fel a karját. A munkás jobb csuklóján egy mély, vérző seb volt, ezért Vasas Zoltán rendőr törzsőrmester és Király Zoltán rendőr őrmester a sérült karjára nyomókötést tettek.

Közben a helyszínre érkezett Gombos László rendőr százados és Ujj-Behan Péter rendőr hadnagy, akik korábban Police Medic képzésben részesültek, így a mentők kiérkezéséig szakszerű ellátásban tudták részesíteni a súlyosan sérült férfit, akit a mentők az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe vittek.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök adták a vérüket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos és rendvédelmi igazgatási alkalmazott állománya 58 és fél liter vért adott, amivel szükség esetén közel 400 ember élete is megmenthető.

 

Négy határsértő egy román autóban

Békés megyében állítottak le a rendőrök egy személyautót, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utazók nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a sofőrt és utasait is előállították.