Nem tétovázott a törzsőrmester

2020. 05. 14., cs - 06:54
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy mezőkövesdi férfi bal kezének középső és gyűrűs ujjpercét csonkolta egy mozdony ajtaja, Jedzinák Ádám törzsőrmester mentette, amit lehetett.

Balesetről érkezett bejelentés 2020. május 11-én 11 óra 50 perckor, egy szerencsétlenül járt férfi két ujját vágta le a mozdony ajtaja a budaörsi vasútállomáson.

A segélyhívásra elsőként érkező járőrpár egyik tagja - aki korábban mentő gépkocsivezetőként dolgozott másodállásban - előkapta a szolgálati gépjárműből egészségügyi felszerelését, és késlekedés nélkül megkezdte a sérült ellátását. Míg ő fertőtlenítette az ujjakat, majd fedőkötéssel látta el a sebesülést, társa a forgalomirányító helyiségben lévő hűtőszekrény fagyasztórekeszéből kikaparta a jeget, amit aztán egy nejlonzacskóba szórt. Az egyik ujjdarabot ugyanis a sérült férfi addig egy papírzsebkendőben szorongatta. Mire a mentőegység a helyszínre ért a sérülést ellátták, az ujjpercet jegelték, megadva az esélyt a visszaoperálásra.

A 48 éves férfit és a végtagdarabot a mentők kórházba vitték.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megemlékeztek

Elhunyt kollegájuk, Máté András posztumusz főhadnagy sírjánál tették tiszteletüket a váci rendőrök.

 

Lezárt akta: Lebuktak az öltözői szarkák

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két helyi lakossal szemben folytattak, akik az egyik sportegyesületből loptak több héten át.