Őrizetbe vételek Zala megyében

2020. 06. 23., k - 10:36
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Gyorsított bírósági eljárásban járnak el a sofőrök ügyében.

A Letenyei Rendőrőrs munkatársai 2020. június 22-én 3 órakor Letenyén, a Sport utcában igazoltattak egy Nissan típusú személyautóval bizonytalan úttartással közlekedő bánokszentgyörgyi férfit. Az intézkedés során felmerült a gyanúja, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, melyet a helyszínen alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt. A sofőr adatainak ellenőrzése során a rendőrök azt is megállapították, hogy a férfi eltiltás hatálya alatt vett részt a járművel a közúti forgalomban. A Nissan vezetőjét a rendőrök elfogták és további mintavételre előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra. Az ittas vezetés miatt az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indítottak büntetőeljárást.

A zalaegerszegi rendőrök a 76-os főúton, annak padári- és almásházi elágazó közötti szakaszán észlelték 2020. június 22-én 14 óra 40 perckor, hogy egy BMW személyautó vezetője az „Előzni tilos” jelzőtábla és a záróvonal ellenére szabálytalanul előzött, ezért a járművet megállították. Az igazoltatás során a sofőr vezetői engedélyt nem tudott átadni a rendőröknek, akik a személy ellenőrzése során megállapították, hogy nem is vezethetne, mert a járművezetéstől korábban eltiltották. A férfit előállították a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra.

A rendőrök mindkét személyt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították, őket 72 órán belül bíróság elé állítják.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam