Összehangolt erdészeti akció Nagylóc erdeiben

2021. 06. 08., k - 08:40
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Közös ellenőrzést tartottak a szécsényi rendőrök a polgárőrség tagjaival, valamint a község mezőőrével és hivatásos vadászával.

A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén, elsősorban Nagylóc község külterületén elhelyezkedő erdőkben, illetve természetvédelmi területen tartottak összehangolt, közös akciót az egyenruhások a Nagylóci Polgárőr Egyesület  tagjaival, a község mezőőrével, valamint hivatásos vadászával.

A 2021. június 4-én megtartott fokozott ellenőrzés célja az erdőterületekre engedély nélkül behajtó, az ott élő állatokat veszélyeztető, a növényzetet és természeti kincseinket szennyező gépjárművezetők – köztük motorosok, quadosok – kiszűrése, az erdészeti, természetvédelmi és a tulajdon elleni szabálysértések és jogsértések megelőzése. A hatóság tagjai kiemelt figyelmet fordítottak továbbá az orvvadászat megakadályozására, valamint az erdőterületeken engedély nélkül vadászó személyek kiszűrésére.

A rendőrök kisebb fokú szabálysértés elkövetése miatt egy személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, további három főt pedig figyelmeztettek.

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló összehangolt akciókra mind a rendőrkapitányság, mind Nógrád megye területén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Mennyi az annyi?

A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy hidasi lakossal szemben folytattak közokirat hamisítás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt.