Petárda volt nála

2017. 12. 31., v - 13:14
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy fiatalkorú fiúval szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást a Szentendrei Rendőrkapitányságon.

Egy fiatalkorú fiút vontak intézkedés alá 2017. december 29-én 15 óra 25 perckor Pomáz, Kossuth Lajos utcában a rendőrök. A 15 éves fiú az utcán egy nála lévő petárdát meggyújtott, amit az úttestre dobott. A felrobbant petárda személyi sérülést és anyagi kárt nem okozott. A pomázi rendőrök a fiú ruházatát átvizsgálták, amelynek során a kabátja zsebében 99 darab petárdát találtak, amelyet lefoglaltak. A budapesti lakost a járőrök előállították a rendőrkapitányságra. Ellene polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást.

 

Pet

Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy továbbra is érvényben van az a rendelkezés, mely Magyarországon tiltja a petárda magánszemélyek által történő birtokolását és felhasználását. A rendelet egyértelműen kimondja, hogy „magánszemély petárdát nem birtokolhat”. Ez a tilalom az év minden szakára - az ünnepek idejére is - vonatkozik!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés összefogással - videóval frissítve

Fürdeni mentek a Drávára Felsőszentmártonnál, azonban egy gyermeket elsodort a víz, többen pedig egy kőgáton és egy szigeten rekedtek. A rendőrök, tűzoltók és mentők összefogásával sikerült megmenteni őket.

 

Kábítószert árult, fenyegetőzött

Fiataloknak is adott el kábítószert a gyanú szerint egy férfi Magyarbánhegyesen. Volt olyan fogyasztó, aki tartozást halmozott fel nála, őt megfenyegette. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte.