Rendőrök találták meg az erdőben eltévedt lányokat

2019. 05. 20., h - 13:02
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Két eltévedt túrázón segítettek a Pápai Rendőrkapitányság és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a Bakonyban.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2019. május 18-án 21 óra 17 perckor értesítette egy szentkirályszabadjai fiatal nő arról, hogy barátnőjével Bakonybélből Németbánya fele tartottak gyalogosan egy erdei úton, azonban eltévedtek és nem találták az erdőből kivezető ösvényt. A segítségre szorulókkal először a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei műveletirányító ügyeletének munkatársa, Pölöskey Arnold tűzoltó zászlós beszélt telefonon, aki a rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjával egy teremben dolgozik és jó helyismerettel rendelkezik a túrázók által bejárt területen. Közben Rák Szilárd címzetes rendőr törzszászlós, a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és járőrtársa Molnár László rendőr őrmester azonnal a fiatalok keresésére indult. Ezt követően a rendőrök – akik szintén jól ismerték a Németbánya környéki erdős részt - az eltévedt turistákkal ugyancsak telefonon tartották a kapcsolatot, valamint a rendőrautó hang- és fényjelzését használva próbáltak jelzést adni számukra. A bejelentést követő egy óra múlva a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a fiatalokat egy Homokbödögéhez közeli úton találták meg, és biztonsági intézkedés keretében visszavitték őket a németbányai szállásukra.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.