Sasszemű járőr

2020. 10. 15., cs - 07:16
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Rutin ellenőrzésnek induló intézkedés zárult egy letöltendő szabadságvesztése elől bujkáló férfi elfogásával. A fóti járőrnek valami nem stimmelt az igazolvánnyal.

Egy személyautót intettek le a rendőrök 2020. október 12-én késő délután Fóton. A sofőrt az egyik járőr, az utast társa igazoltatta. A volánnál ülő férfi papírjai rendben voltak, az anyósülésen utazó férfi által átadott román személyi igazolvány azonban gyanúsnak tűnt. A fotón szereplő arc egyezett ugyan az utaséval, de az igazolványban lévő születési dátum alapján kiszámolt életkor nem nagyon illett a férfire. Többször felszólították személyes adatai bediktálására, mindannyiszor elismételte ugyanazt a nevet, valamint román állampolgárságát, ám a többi adat memorizálásával már akadtak problémái - rendre tévesztette.

Miután előállították felfedte valós személyazonosságát és azt is, miért akarta megvezetni a rendőröket. Kiderült a 33 éves egerszalóki férfi börtönbüntetése alól próbált kibújni. Csalás miatt ítélte el jogerősen a bíróság 4 év 6 hónap szabadságvesztésre, de mivel nem kezdte meg annak letöltését, a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot adott ki ellene.

A letöltés megkezdése elől immár elhárult az akadály, a férfit átkísérték büntetés-végrehajtási intézetbe.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Véradás Dombóváron

A városi rendőrkapitányság munkatársai ismét hozzájárultak a rászorulók életének megmentéséhez.

 

Őzikét mentettek az árvízből

Szabadidős rendőrtől kért segítséget egy helyi vadász Tiszaszederkénynél egy, az árvíz miatt bajbajutott állat megmentéséhez.

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.