Szigorúan ellenőrzött autóbuszok – az ellenőrzés mérlege

2021. 04. 03., szo - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK és a BKK lakossági jelzésekre reagálva két napon keresztül fokozottan ellenőrizte a 9-es és 151-es buszokat és azok útvonalát.

Az utasok biztonságérzetének növelése érdekében tartott akcióban 28 rendőr, a BKK biztonsági szolgálatának 12, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság 8 munkatársa ellenőrizte a két járatot, valamint a megállóhelyek környékét 2021. március 31-én és április 1-jén reggel fél héttől este nyolc óráig.

A kétnapos akcióban összesen 50 emberrel szemben intézkedtek. A rendőrök három embert elfogatóparancs alapján elfogtak. Négy embert testi sértés, kábítószer birtoklása, valamint lopások gyanúja miatt, egy embert tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt előállítottak.

Két kiskorút is intézkedés alá vontak, akikről kiderült, hogy engedély nélkül távoztak gyermekvédelmi intézményből.

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 21 embert feljelentettek és 16 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, míg szeszes ital közterületen történő fogyasztása miatt egy embert jelentettek fel és egy emberrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot.

Az intézkedésekre túlnyomó többségben nem a buszokon, hanem az utcán volt szükség.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló fokozott ellenőrzések is várhatóak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben

Nyilvános helyen, egy kisvárdai élelmiszer-áruházban szidalmazta a hivatása miatt.

 

Taxival vitte a migránsokat

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a magyar férfit a kora reggeli órákban, aki autójában négy külföldit szállított.

 

Elfogva

A mosonmagyaróvári járőrök 12 migránst tartóztattak fel és egy azeri embercsempészt fogtak el.

 

Életmentés Szent Miklós napján

A kőbányai rendőrök egy bevásárlóközpontban élesztettek újra defibrillátorral egy eszméletlen férfit a biztonsági őrök segítségével.