Szolgálaton kívül mentett

2019. 01. 21., h - 21:20
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Egy készenléti rendőr egy közlekedési balesetet követően a gázszivárgás ellenére – saját testi épségét kockára téve – azonnal az autóban ülő nő segítségére sietett.

A Készenléti Rendőrség Kutyás Alosztályának járőrparancsnoka éppen diósjenői otthonában tartózkodott szabadnapján 2019. január 21-én, amikor egy nagy csattanást hallott az utcáról. Kiszaladt, ahol idős szomszédasszonya rémülten mesélte, hogy egy autó átszakította a kerítését. A rendőr látta, hogy a járműben ül még a sofőr, közben azonban azt is észrevette, hogy a jármű kidöntötte a gázvezetéket és erős gázszag érezhető. A vezető nő mentéséhez azonnal hozzálátott, közben lekapcsolta az autóban a gyújtást, nehogy robbanás történjen. A nőt kisegítette és biztonságos helyre vitte, ekkor az időközben értesített társszervek munkatársai is megérkeztek. A sofőr esetében a helyszínen megfújt alkoholszonda pozitív értéket mutatott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 15000/210/2010. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Lopta a vizet és az áramot

A tatai nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 47 éves férfival szemben, aki évekig méretlenül használta az energiát.

 

Három határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.