Szolgálaton kívül mentett

2019. 01. 21., h - 21:20
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Egy készenléti rendőr egy közlekedési balesetet követően a gázszivárgás ellenére – saját testi épségét kockára téve – azonnal az autóban ülő nő segítségére sietett.

A Készenléti Rendőrség Kutyás Alosztályának járőrparancsnoka éppen diósjenői otthonában tartózkodott szabadnapján 2019. január 21-én, amikor egy nagy csattanást hallott az utcáról. Kiszaladt, ahol idős szomszédasszonya rémülten mesélte, hogy egy autó átszakította a kerítését. A rendőr látta, hogy a járműben ül még a sofőr, közben azonban azt is észrevette, hogy a jármű kidöntötte a gázvezetéket és erős gázszag érezhető. A vezető nő mentéséhez azonnal hozzálátott, közben lekapcsolta az autóban a gyújtást, nehogy robbanás történjen. A nőt kisegítette és biztonságos helyre vitte, ekkor az időközben értesített társszervek munkatársai is megérkeztek. A sofőr esetében a helyszínen megfújt alkoholszonda pozitív értéket mutatott.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.