Vérengzés után…

2020. 01. 09., cs - 12:29
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség feljelentette a vérengzésben részt vett egyik kutya gazdáját.

A Miskolc-Diósgyőr Baráthegyi Majorságban 2019. december 22. és 2020. január 5. közötti három támadás során kutyák pusztítottak el 22 kecskét, megsebesítettek 2 terápiás alpakát és 15 vemhes kecskét.

A rendőrség előtt 2020. január 6-án lett ismert, hogy az első kutyatámadás során befogott, majd a miskolci állategészségügyi telepre elszállított egyik kutyát onnan a tulajdonosának kiadták. A rendőrség addig az időpontig az eb kiadásáról és a kutya tulajdonosáról értesítést nem kapott.

A Miskolci Rendőrkapitányság – hatáskörének hiányában – az eb 75 éves miskolci illetőségű gazdájával szemben veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatalához. Az eljárásban keletkezett iratokat a rendőrség megküldte Miskolc város jegyzőjének is, aki hatáskörében eljárva megállapíthatja, hogy a kutya gazdája vétett-e az ebtartási szabályok ellen. A kutya gazdája ugyanis olyan kijelentést tett, hogy a majorságot ért támadásban részt vett kutyája rendszeresen eltépi láncának karabinerét, a porta kerítésén keresztül kimászik, elszökik, majd oda visszatér.

A rendőrség együttműködésre törekszik a Baráthegyi Majorságban működő alapítvánnyal, annak munkatársával közösen bejárta az állattartásra használt ólat, karámot és az azt körülvevő területet, s megállapították, hogy pontosan hol kell kijavítani a kerítést. A járőrök a Miskolci Önkormányzati Rendészet, a Mezőőrség és az Állategészségügyi Telep munkatársaival közösen járőrszolgálatot is ellátnak a környéken a kóbor kutyák befogása érdekében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben

Nyilvános helyen, egy kisvárdai élelmiszer-áruházban szidalmazta a hivatása miatt.

 

Taxival vitte a migránsokat

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a magyar férfit a kora reggeli órákban, aki autójában négy külföldit szállított.

 

Elfogva

A mosonmagyaróvári járőrök 12 migránst tartóztattak fel és egy azeri embercsempészt fogtak el.